martes, 2 de agosto de 2011

Albert Alins, Alcalde del Pont de Suert, parla dels beneficis de la segregació.


















El cartell acadèmic de la I JORNADA CULTURAL CONEIX LA TERRETA fou tot un luxe amb persones com en Joan TORT (UB), Lluis ARDÈVOL de Geoplay, Francesc FITE(UDL) Maria Rosa PONS, Carles BARRULL i Josep ESPLUGA. De la cloenda, l'Eurodiputat Ramon TREMOSA va parlar de Lo riu és vida i del riu segrestat que és el Noguera Ribagorçana.











La pausa-cafè amb entrepans, bolleria i cafè i llet va mostrar la bona logística a la Terreta i sobretot la degustació d'un insuperable mostillo del país, que va fer la Maria Rosa PONS.
A l'acte inaugural, Albert ALINS, ALCALDE DEL PONT DE SUERT va fer un breu repàs de la situació de l'administració local en temps de crisi i de com el moviment segregacionista de LA TERRETA DECIDEIX fer una realitat que és crear un AJUNTAMENT PROPI A LA TERRETA que tot i tenir poca població i recursos ecònòmics, la lògica geogràfica el fa més coherent que el recent creat Ajuntament de la Canonja, el número 947 de Catalunya.
Recordem que LA TERRETA la formen els antics municipis de SAPEIRA i ESPLUGA DE SERRA que van tenir AJUNTAMENT PROPI fins a 1970, any en que tot aquest ampli i quasi despoblat territori va passar a TREMP, a les acaballes de la Dictadura Franquista. AVUI dia, com deia en Albert ALINS, compartir serveis, alguns dels quals jas es fan amb l'Alta Ribagorça és més coherent que amb el Pallars Jussà.
LA TERRETA DECIDEIX AGRAEIX ALS ORGANITZADORS L'APOSTA DE INMAUGURAR LES JORNADES AL ALCALDE DEL PONT DE SUERT I CRITICA L'AUSENCIA TOTAL DE TOTS ELS MEMBRES DEL AJUNTAMENT DE TREMP TANT A LA JORNADA COM A LA TROBADA DEMOSTRANT UN COP MÉS LA LLUNYANIA I LA POCA IMPORTÀNCIA QUE TÉ AQUESTA TERRITORI PER A L'ADMINISTRACIÓ LOCAL MÉS PROPERA COM ÉS L'AJUNTAMENT.


No hay comentarios:

Publicar un comentario