lunes, 18 de julio de 2016

Benvinguts a la Terreta, informació o desinformació?

L’Ajuntament de Tremp , juntament amb Projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec han editat un tríptic informatiu anomenat "Benvinguts a la Terreta".
Aquest tríptic mostra una sèrie d' errades pròpies del desconeixement i la llunyania de la Terreta amb la ciutat de Tremp.
La primera errada que últimament cada cop sembla agafar força és confondre la Terreta amb la Vall del Barranc del Solà i la carretera i pista que l'envolten.  Al tríptic fan un breu repàs a la història de diferents pobles: El Pont d'Orrit, Els Masos de Tamúrcia, Orrit, Torre de Tamúrcia, El Castellet, Espluga de Serra, Sapeira, Aulàs i Torogó. És curiós que al mapa de la Terreta sols es vulguin promocionar aquests llogarets i s'oblidin  de Castarné de les Olles, Escarlà, Espills,  Tercui i Castissent que #TambésónTerreta.
Però també té errades cronològiques que poden provocar el riure de qualsevol turista mínimament entès com afirmacions com que l’actual Pont d’Orrit és d’origen medieval o afirmar que el castell d’Orrit apareix com a pago orritense sense explicar qel seu significat, confondre el Comtat del Pallars per Comtat del Pallars Jussà, o afirmar que “Darrerament s’ha descobert” el document de Radulf Oriol o sobre l’etimologia de la Sapeira. 
Un cop més, es demostra, la poca cura de l'administració a l'hora d' informar sobre un territori i, queda clar que la Terreta juga a segona divisió. 

I sobretot, és molt curiós que en una publicació de l’Ajuntament de Tremp es digui que hi col·labora l’Associació Fem Terreta i s’oblidin de l’Associació Cultural de la Terreta que porta més anys fent activitats a la Terreta i  promoció de la Terreta per Catalunya. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario